Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A chia mag elkészítése képes leírás - Chia.tlap.hu
részletek »

A chia mag elkészítése - Chia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: chia.tlap.hu » A chia mag elkészítése
Keresés
Találatok száma - 4 db
Chia az elfeledett étek

Chia az elfeledett étek

Cukorbetegként folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, minél egészségesebben táplálkozzam, energiához jussak anélkül, hogy a vércukor szintem jelentősem megemelkedne. E kutatás során leltem az alábbi növényre: Az azték zsálya vagy chia (Salvia hispanica) a Lamiales - ajakosvirágúak (árvacsalán-virágúak) rendjén belül a Lamiaceae - árvacsalánfélék családjába tartozó nyári lágyszárú növény. Angol elnevezése: Chia seed.

Chia mag - bele vele az ételbe!

Chia mag - bele vele az ételbe!

Chia - még ha a neve hasonlít is, semmi köze a csipszhez vagy az Amerikában jól ismert Chia Pet (Fűfej) figurához. Sőt, egy már középkorban is használt, egészséges magról van szó, melyet érdemes beépítenünk étrendünkbe.

Hogyan fogyasszuk a chiát?

Hogyan fogyasszuk a chiát?

A chia magot számos módon fel lehet használni. Az aztékok és a maják a chiát forró vízzel elkeverve itták, híg pépként készítették. A chia magok erős nedvszívók, zselészerű állagot vesznek fel már néhány perc után, miután vízhez keverjük őket.

Magok: jótékony apróságok az egészségedért

Magok: jótékony apróságok az egészségedért

A magok általában zsemlék vagy kenyerek tetejére szórva kerülnek elenyésző mennyiségben a szervezetünkbe. Pedig kedvező élettani hatásaik miatt érdemes lenne étrendünk részévé tenni őket. Bár rendkívül kalóriadúsak, mértékkel kell őket fogyasztanunk, de ha hetente többször, keveset eszünk belőlük - müzlibe, joghurtba, szendvicskrémekbe, salátába keverve, vagy házi kenyér, péksüti tetejére téve - elenyésző a többlet energiabevitel.

Tuti menü