Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A chiamag története képes leírás - Chia.tlap.hu
részletek »

A chiamag története - Chia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: chia.tlap.hu » A chiamag története
Keresés
Találatok száma - 5 db
Chia mag - izmunkban az inkák ereje

Chia mag - izmunkban az inkák ereje

Chia! Hangzatos szó, a kínaiak őserőt kifejező szavához hasonlít. Magyarban spanyol zsályaként találkoztunk vele. És tényleg valami ősi, valami izgalmas lehet. Külföldi internetes forrásban leltük rá erre a témára, és szeretnénk nektek is beszámolni róla.

Chia mag Szuperélelmiszer

Chia mag Szuperélelmiszer

A chia a menta nemzetségbe tartozó ' Salvia Hispanica' magja. Zöld, bokros növény, ami több mint 1 méter magasra is megnőhet. Az apró magok nagyjából 1mm hosszúak, szürke-barna foltosak. A chia Dél-Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos. Elnevezése az ősi mexikói navatal nyelvből ered. A 'chian' annyit tesz, hogy 'olajos', utalva a magok olaj tartalmára.

Edd magad egészségesre! Kezd a chia maggal! Mi az a chia mag?

Edd magad egészségesre! Kezd a chia maggal! Mi az a chia mag?

A kérdésre sokáig én sem tudtam a választ. Két hete azonban összefutottam a barátnőmmel. Utóbbi időben kissé elszakadtunk egymástól (munka, család, utazás) így alig ismertem rá. Fogyott vagy nyolc kilót és annyira csinosan nézett ki!

Hogyan gyógyít a chia?

Hogyan gyógyít a chia?

A Salvia columbariae, vagy ismertebb nevén Chia, magyar neve Spanyol zsálya. A növény apró fekete-fehér magja az inkák, maják, aztékok és az amerikai őslakosok értékes élelmiszere volt. A magjának fogyasztása hosszan tartó energiaszint-emelkedést okoz, ezért indián futóételnek is nevezték. A zsályafélék családjába tartozik. És csodaszernek tartják. Lássuk, miért!

Ismerd meg a maják kincsét, az azték zsályát!

Ismerd meg a maják kincsét, az azték zsályát!

A legenda szerint az azték és a maja civilizációk egyik legnépszerűbb eledele volt, a benne lévő rengeteg tápanyagnak köszönhetően. Nemcsak értékes élelmiszer volt, de vallási szertartásokon is használták. Energetizáló hatása miatt nagy hasznát vették a magas hegyvidéken élők, mert segítségével sokáig frissnek, energikusnak érezhették magukat.

Tuti menü