Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Chia mag és az Omega-3 képes leírás - Chia.tlap.hu
részletek »

Chia mag és az Omega-3 - Chia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: chia.tlap.hu » Chia mag és az Omega-3
Keresés
Találatok száma - 13 db
A chia egy régi-új szuperélelmiszer

A chia egy régi-új szuperélelmiszer

A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag a maga nemében egyedi élelmiszer annak köszönhetően, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.

A chia természetes Omega-3 forrás

A chia természetes Omega-3 forrás

A Dél-Amerikából származó Chia mag - azaz azték zsályamag - annak köszönheti egyedülállóságát, hogy szokatlanul magas koncentrációban tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat, ezek mellett növényi fehérjével, élelmi rosttal, kalciummal, káliummal és vassal látja el szervezetünket.

A kék sarokban a len mag, a piros sarokban a chia mag

A kék sarokban a len mag, a piros sarokban a chia mag

A chia magot a lenmaghoz szokták hasonlítgatni. Pedig ha jól megnézzük sok különbség van köztük. Igaz, van néhány közös tulajdonságuk is. Például mindkettő nagyon egészséges, magas tápanyagtartalmú és bőségesen tartalmaz omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat.

Amit a CHIA -magról tudni érdemes

Amit a CHIA -magról tudni érdemes

A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Saliva Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése olajos és a Nahuatl chian szóból származik. A Chia mag fantasztikus összetevői miatt nagy jelentőséggel bír.

Az olajos Salvia Hispanica

Az olajos Salvia Hispanica

Apró,pici feketés-szürkés magok,melyekben méretük ellenére hatalmas erő lakozik.Ezek a kicsiny szemecskék sok más szuperételhez hasonlóan(pl. goji,quinoa stb...) kevésbé ismertek hazánkban,méltatlanul. Szerencsére-az egészséges táplálkozás térhódításának köszönhetően-egyre többen ismerik meg ezen ételek jótékony hatásait,így az aztékok ősi kincsét, a Chia magét is.

Azték zsálya-mag - chia, Salvia hispanica

Azték zsálya-mag - chia, Salvia hispanica

Az aztékok kedvenc élelmiszere, az azték zsálya magjának egészségvédő hatása miatt világszerte egyre népszerűbb, kiváló beltartalmi értékeinek köszönhetően: gazdag omega-3 esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, rostokban és sok létfontosságú aminosavban.

Aztékok aranya, a chia mag

Aztékok aranya, a chia mag

A dél-amerikai ősi kultúrában a jó egészség megőrzésére és a hosszú élet garanciájaként fogyasztották ezt az erőt adó magot. A chia (ejtsd: csia) elnevezés az azték nyelvből származik, a szó jelentése olajos. A Kolumbusz előtti időkben a dél-amerikai civilizációk a chia magot vallási és étkezési célra, illetve gyógyszerek és színezőanyagok alapanyagaként is használták.

Chia mag az élet magja

Chia mag az élet magja

A Chia egy egészséges mag, valóságos táplálkozási szuperétel. Kiderült, hogy a Chia mag - a maga szőrszerű, kissé szokatlan zöldes hajtásaival - tele van értékes Omega-3 zsírsavval és más tápanyagokkal, melyek megfiatalítják a szívet és az agyat!

Chia mag, az azték csodanövény! Fogyaszd Te is!

Chia mag, az azték csodanövény! Fogyaszd Te is!

A chia mag nagyon fontos forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak amilyenek az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Diéta és fogyókúra idején elengedhetetlen, ráadásul tökéletes energiaforrás, ha rendszeresen sportolsz. Kipróbálod? Csak a felesleges kilókat veszítheted!

Hirdetés
Ezért tarts otthon chia magot!

Ezért tarts otthon chia magot!

A magok egészségre gyakorolt hatásairól egyre többet hallunk. Ennek köszönhetően végre sok mindenkinek újra visszakerültek az étrendjébe. Azt tudjuk már, hogy érdemes magvakat enni, de vajon azt is tudjuk, hogy milyet? Az azték zsálya magot - chiát - mindenkinek ajánlott otthon tartania. Nemcsak kitűnő omega 3-6-9 forrás, de számtalan pozitív hatása van a szervezetünkre.

Omega más szemszögből

Omega más szemszögből

Ha vegetáriánus vagy, és halat sem eszel, nehezebben juthatsz hozzá néhány fontos tápanyaghoz. Ezek közé tartozik az omega-3 zsírsav is, amely pedig nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Szerencsére azonban ma már több megoldás is a rendelkezésedre áll, hogy ne szenvedj benne hiányt!

Öt divatos fogyókúrás étel

Öt divatos fogyókúrás étel

Egyre többet hallani manapság ezekről az egészségóvó, illetve súlycsökkentő hatású ételekről. Chia és kendermag: Lépjen túl a lenmagon és a napraforgón: a chia és a kendermag most tör utat magának a tányérok felé. A tápláló és praktikus magok népszerű alapanyagok - nem véletlenül.

Tápanyagbomba egy apró magban

Tápanyagbomba egy apró magban

Időről-időre újabb, szuperegészségesnek tartott élelmiszerek hódítják meg a táplálkozásukra tudatosan figyelő vásárlókat, legutóbb például az azték zsálya. A mexikói, és dél-amerikai mentafélék családjába tartozó növény vonzereje a tápanyagbombát jelentő parányi magjaiban rejlik.

Tuti menü